FAQs – MyEggWhite

FAQs

Soalan Kerap Ditanya (FAQ)

Apabila di dalam penyejukbeku/sejukbeku, ia boleh bertahan 8 bulan. Untuk menggunakannya, letakkan sebotol semalaman ke dalam peti sejuk untuk dinyahbeku. Goncang sehingga sebati sebelum menggunakan. Sesudah dibuka dan disimpan dalam peti sejuk, ia akan bertahan selama 12 hari secara purata. Sila buang botol sekiranya terdapat bau atau rasa. Putih Telur Cecair tiada bau dan tiada rasa.

Apple:
1 telur bersaiz AA = 33ml

100ml = 10 gram Protein, semua 9 asid amino penting dan beberapa mineral. Semuanya 100% ‘bio-available’.

Botol 1 liter = 30 telur bersaiz AA Botol 2 liter = 60 teluer bersaiz AA

Bio-Availability menunjukkan berapa banyak zat terkandung yang boleh digunakan oleh tubuh. Serbuk putih telur dan serbuk protein secara keseluruhan, hanya 70% ke 80% bio-available dan hanya menyokong pertumbuhan otot selama 2 ke 3 jam. Inilah sebabnya dos disyorkan untuk sebarang produk serbuk adalah hampir 45 gram protein. Tubuh kita dapat mencernakan 30 gram protein setiap pengambilan. Putih telur cecair kami adalah 100% bio-available, bermaksud semua asid amino dan protein bernilai boleh digunakan, dan memberikan sokongan sehingga 4 ke 5 jam.

Ia boleh digunakan seperti anda menggunakan mana-mana telur. Ia boleh digoreng, dibakar, dalam penkek, distim, diadun, malah diminum terus dari botol. Ia boleh digunakan dalam setiap cara anda biasanya menggunakan telur. Putih telur boleh digunakan untuk membuat telur dadar dan telur kecai, ia mudah untuk makanan sihat pada bila-bila masa.

Ia juga boleh menjadi smoothie dan protein kocak yang hebat kerana pempasteuran membuatkannya selamat untuk dimakan tanpa perlu dimasak!

Cuba dalam kopi, minuman coklat sebagai dasar, ia akan membuatnya berkrim. Jika anda boleh mengadunnya, anda akan mendapat minuman sedap yang menakjubkan. Fikir kreatif, dalam kopi, kuah salad, malah sebagai telur separuh masak.

Pertama sekali anda perlu tahu berapa banyak protein tubuh anda memerlukan setiap hari. Pakar nutrisi mencadangkan berat tubuh anda digandakan 1.2. Sebagai contoh, berat anda 60 kg x 1.2 = 72 gram protein setiap hari.

Memilih apa yang anda makan setiap hari adalah sangat penting. Diet yang seimbang adalah kunci kepada gaya hidup sihat.

Ini memastikan anda ada cukup protein dan asid amino, pada masa yang sama berehat sementara tubuh anda berusaha keras membaiki semua otot dan juga aktiviti otat. Tempoh protein dari putih telur adalah 5-6 jam. Otot tidak akan dirosakkan dan senaman anda akan lebih berkesan. Lihat lemak tubuh anda hilang.

+ HALAL

+ MESTI

+ ISO

+ VET

+ AVA

Baking Egg Whites melalui proses pempasteuran berbeza. Ini untuk memastikan tekstur yang menakjubkan dan menepati keperluan untuk pembuat roti dan kek. Bantuan pemutar ditambah, supaya pembuat roti dapat menjimatkan masa memutar telur. Telur dipasteurkan sukar diputar. Putih telur ini BUKAN UNTUK DIMAKAN SECARA TERUS.